Εθνικά Θέματα

Το παιδί του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην αδιάλλακτη υπεκφυγή της απώλειας.

2013-01-01 23:55

Οι ασήμαντοι άνθρωποι δεν μπορούν να πατηθούν. Είναι τόσο ισοπεδωμένοι, που το πόδι δεν τους πιάνει.

Η ίδια η δομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη διαλύεται. Ο εκτελεστικός κλάδος, πάσχει από τη νεύρωση που έχει μεταδοθεί από το γνωστό κύκλωμα της Δεξιάς της Νέας Δημοκρατίας. Το κύκλωμα παίζει το τελευταίο του χαρτί, το τελευταίο του τυχερό παιχνίδι που δεν έπρεπε να είχε επιχειρηθεί, ακόμα κι αν πετύχαινε σύμφωνα με τους ίδιους τους κανόνες του. 

Η πρόταση αυτή ήταν φρικτότερη απ’ οτιδήποτε είχε κάνει ο πρώην Πρωθυπουργός Παπανδρέου, καταστροφική και απαίσια. Μετά από μια μακρά διαδικασία δισταγμών, πείσθηκε το κύκλωμα της Δεξιάς ότι δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση. (βλέπε Μνημόνια, που πρίν ο Σαμαράς έλεγε θα τα καταργήσει). 

Ωστόσο η έλλειψη κατανόησης, η αλαζονική έπαρση, η άρνηση τους να προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις, ενίσχυσαν την αβεβαιότητα στον ελληνικό λαό. Το αληθινό αντικείμενο της διαμάχης δεν είναι ασφαλώς η καλυτέρευση του ΒΙΟΤΙΚΟΥ επιπέδου του ΛΑΟΥ και η κλιμακωτή ανεξαρτησία του. 

Είναι το ίδιο ζήτημα που είχε διχάσει τη χώρα τη διετία 1988-1990. αν υπήρχαν όροι, στους οποίους τα δύο κυριώτερα κόμματα (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) έπρεπε να επιμείνουν για την τιμή τους εξ αιτίας τη «τιμής» τους και των «θυσιών» που τους επεβλήθηκαν, θα έπρεπε να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους άνευ όρων. 

Η ανασφάλεια είναι ακόμα μεγαλύτερη στα μεσαία επίπεδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. (Σαμαρά). 

Ο εκνευρισμός στο ΚΥΚΛΩΜΑ εκδηλώνεται πια προς τα έξω. Η πρώτη θεαματική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 1991, (Νοέμβριος 2011) όταν οι Αμερικανοί και τα ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ τους στην Ελλάδα, διατάζουν τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ να μην θέσει ΒΕΤΟ στην απόφαση των Υπουργών Εξ. Της ΕΟΚ για την αναγνώριση της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην αναγνώριση και παγίωση του κράτους των Σκοπίων ως (Μακεδονίας). 

Κατόπιν αυτού, ο πατέρας του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ του δίνει εντολή να αποχωρήσει την κατάλληλη στιγμή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, γιατί θα εθεωρείτο ΠΡΟΔΟΤΗΣ!..... 
«Αποχωρεί» από την κυβέρνηση, αλλά παίζει το ίδιο παιχνίδι με άλλη τακτική: προκειμένου να ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ δέκα είκοσι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ που έχουν ήδη επιλεγεί όταν η Ν.Δ. πήρε την κυβέρνηση-στην οποία συμμετείχε ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ- ας ωφεληθούν μέσω ΣΑΜΑΡΑ κι άλλες πέντε ή δέκα «ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ» οικογένειες ακόμα. 

Αυτό είναι το φαινόμενο ΣΑΜΑΡΑ. Η ίδια όψη του ίδιου νομίσματος της ΔΕΞΙΑΣ, που την κατάλληλη στιγμή θα προσαρτηθεί και στο ΠΑΣΟΚ, για να επιδεινωθεί το ελληνικό πρόβλημα!.... (Σήμερα έχουν προσαρτηθεί όλα τα κόμματα, εναντίον των Ελλήνων). 

*Ωστόσο, εκτός των άλλων, θέλω να ρωτήσω τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ: ποιοι τον χρηματοδοτούν;

 Ποιος πλήρωνε για τις σπουδές του στο Χάρβαρντ και ποιο το …. «ατύχημα» του όταν σπούδαζε εκεί; 

Πόσες επιδοτήσεις έχει εισπράξει από την ΕΟΚ; 
Θα του έκανα κι άλλες πολλές ερωτήσεις, αλλά δεν πιστεύω ότι θα απαντούσε……. 

Αθανάσιος Στριγάς. 

 

Πίσω

Αναζήτηση στο site

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα