Εθνικά Θέματα

CIA

2013-02-14 14:26

Το ογκώδες και απόρθητο φρούριο που αποτελεί την «διακήρυξη της ανεξαρτησίας» στα στεγανά της οποίας φυλάσσονται αδιάβλητοι οι δημοκρατικοί θεσμοί, στηρίζεται σε ένα και μόνο θεμέλιο που λέγεται «λαϊκή συγκατάθεση».

Από τα μέσα του εικοστού αιώνα, κάτω από τις φοβερές και απειλητικές συνθήκες που δημιούργησε ο Ψυχρός Πόλεμος, η βασική μέριμνα της κυβέρνησης της χώρας αυτής, υπήρξε η με κάθε θυσία επιβίωση των κυβερνουμένων.

Έτσι η CIA υπήρξε το απαραίτητο κύημα των μεταπολεμικών διεθνών εξελίξεων που απειλούσαν για μιαν ακόμη φορά την παγκόσμια ειρήνη. Πάνω απ’ όλα πρόβαλε η ανάγκη της εθνικής επιβίωσης. Μέσα στην CIA όμως εγκυμονούσαν κίνδυνοι, πολύ μεγαλύτεροι από την εθνική επιβίωση.

Γιατί το φοβερό ερώτημα που μπαίνει εδώ είναι: Τι είδους επιβίωση επιδιώκει η CIA;

Με ή χωρίς την λαϊκή συγκατάθεση, πάνω στην οποία βασίζεται η «διακήρυξη της ανεξαρτησίας»;

Επιβίωση Ελευθέρων ή Ανελεύθερων πολιτών; Διότι η CIA είναι κρυφή ΕΝΕΡΓΕΙ και ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ πάνω σε ζητήματα ΖΩΗΣ ή ΘΑΝΑΤΟΥ, ΕΙΡΗΝΗΣ ή ΠΟΛΕΜΟΥ.

Και σαν ΑΟΡΑΤΗ που είναι ξεφεύγει από τον έλεγχο και την επίκριση που πηγάζει από τη Λαϊκή συγκατάθεση.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Χάρι Τρούμαν, ο εμπνευστής και ιδρυτής της CIA, δεν μπόρεσε να μην διακηρύξει αργότερα τους ΦΟΒΟΥΣ που τον βασάνιζαν, όταν δήλωσε ότι η CIA ΞΕΦΥΓΕ από την αρχική της αποστολή, που ήταν η συγκέντρωση πληροφοριών, για να μεταβληθεί σε ΟΡΓΑΝΟ ΒΙΑΣ…

Ο τεράστιος και μυστικός μηχανισμός πληροφοριών με επίκεντρο της CIA, ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ και πραγματοποιεί ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ και ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ σε άλλες χώρες, πολλές φορές χωρίς την έγκριση του Προέδρου των ΗΠΑ ή των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, και δαπανά ανυπολόγιστα ποσά για την εγκατάσταση και συντήρηση κυβερνήσεων ΒΙΑΣ σε άλλα ΚΡΑΤΗ χωρίς την Λαϊκή συγκατάθεση που εκφράζεται με τη νόμιμη και αβίαστη εκλογή των νομοθετικών σωμάτων, της Γερουσίας και της Βουλής.

Οι επικριτές της CIA την κατηγορούν ότι διεξάγει ΔΙΚΗ της ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ότι χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που συλλέγει για να δικαιολογήσει αυθαίρετες και ανατρεπτικές ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ…

Ο κίνδυνος της διενέργειας ειδικών εγχειρημάτων από τη CIA, δεν είναι ζήτημα απλής οργάνωσης ή τεχνικής, αλλά ζήτημα έλλειψης μελέτης συνεπειών και επακόλουθων για την ακεραιότητα, την εθνική υπερηφάνεια και τις ιστορικές παραδόσεις άλλων λαών.

Τα ειδικά εγχειρήματα (ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΒΙΑΣ σε ξένες χώρες κλπ.), αποτελούν απειλή εναντίον των δημοκρατικών θεσμών του ίδιου του ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, διότι δημιουργούν ένα θεμελιώδες βασικό ερώτημα!....

Ως ποιο σημείο μια ελεύθερη κοινωνία, στην προσπάθειά της να επιβιώσει, μπορεί να ενστερνίζεται μεθόδους καταπίεσης και κατεστημένης κοινωνίας βίας, χωρίς να θυσιάσει τους ελεύθερους θεσμούς, πάνω στους οποίους στηρίζει την ύπαρξή της και στο όνομα των οποίων μάχεται εναντίον του καθεστώτος της βίας, της Υποταγής και της Ανθρώπινης Εκμετάλλευσης;

Διότι οι ηθικές παραδόσεις δεν μπορούν να επιτρέψουν σε μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ να αποδεχθεί την αρχή «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Ο έλεγχος για τις δραστηριότητες της CIA που γίνεται κατά καιρούς από επιτροπές της Βουλής και της Γερουσίας, είναι ΧΩΡΙΣ ουσία, επειδή, συνήθως η πλειοψηφία των μελών των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ, αποτελείται από συντηρητικά στοιχεία, ελεγχόμενους από τους Ροκφέλλερ και άλλα τραστ, εκδηλώνοντας πολλές φορές, θαυμαστές των «κατορθωμάτων» της CIA.

Αντίθετα, για να γίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ έλεγχος, οι επιτροπές αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνουν στοιχεία ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗΣ ΓΝΩΣΗΣ και πείρας πάνω σε ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ θέματα και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, και κυρίως να μην εξαρτιούνται να ελέγχονται και να πληρώνονται από τα διάφορα ΙΔΡΥΜΑΤΑ Ροκφέλλερ, Ρότσιλντ κ.α.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ μένει απληροφόρητο, όχι μόνο σχετικά με τις δραστηριότητες της CIA στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, αλλά και σχετικά με την αυξανόμενη δραστηριότητα της υπηρεσίας στα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ζητήματα…

Το ίδιο ερώτημα προβάλλει συνεχώς σαν μια άμεση απειλή, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το βασικό υπόβαθρο της κοινωνικής δομής: Την Ελευθερία……

Μυστικές οργανώσεις και ελεύθερη κοινωνία δεν είναι δυνατόν ποτέ να συνυπάρχουν απόλυτα. Σε καταστάσεις άμεσου κινδύνου όμως και μακροχρόνιων διενέξεων όπως ο Ψυχρός Πόλεμος, δεν είναι συμφέρουσα η αδρανοποίηση του μηχανισμού πληροφοριών.

Είναι επιβεβλημένος όμως ο μεγαλύτερος έλεγχος ….ο κίνδυνος αποκάλυψης με τον έλεγχο αυτόν, των δραστηριοτήτων του μηχανισμού πληροφοριών και τον πατρόνων του Ροκφέλλερς και α. είναι μικρότερος από τον κίνδυνο της ύπαρξης μιας μυστικής και ανεξέλεγκτης δύναμης η οποία μπορεί να επιβάλλει την θέλησή της όποτε η ίδια (Ροκφέλλερ κ.άλλοι), κρίνουν πως αυτό είναι αναγκαίο..

Διότι ανεξάρτητη δύναμη μέσα σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, είναι πάντοτε η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ…..!!!

Πίσω

Αναζήτηση στο site

© 2012 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα